MUSIK. Kören Soulful från Rönninge/Salem ska hålla julkonsert på Tumbascenen den första december. Foto: Michael Korsgren

Salemkören Soulful tar ton i Tumba

Kören från Salem, Soulful, är tillbaka med årets julkonsert efter fjolårets uppehåll. I år tar de plats på Tumbascenen tillsammans med Idoldeltagaren Pär Lindberg från Södertälje.

  • Publicerad 05:15, 30 nov 2021

Den första december intar Salemskören Soulful Tumbascenen för en julkonsert där klassiska jullåtar blandas med svängiga popklassiker. Publiken kommer även att inbjudas till allsång där man tillsammans med kör och musiker sjunger de traditionella julsångerna.

Med sig har de även Idoldeltagaren Pär Lindberg från Södertälje.

– Det känns kul att sjunga tillsammans med en soloartist, men det som känns ännu roligare för mig personligen är att sjunga tillsammans med en orkester eller ensemble. Det blir mer drag då, menar Henrik Ek, en av körens 60 deltagare.

Mellanrubbe

Till Kristine och Hans Arapovic Lindetorps kör Soulful är alla välkomna, oavsett tidigare sångerfarenhet. Det viktigaste är att man tycker om att sjunga och att man vill känna gemenskapen i kören.

Nya Salemkören redo för konserten med Mello-stjärnan

Kören, som har sitt säte i Rönninge/Salem, har tillströmningar från både Stockholm och Södertälje.

– Jag och min fru började tillsammans för att vi ville hitta ett gemensamt intresse. Det var inte förrän några kompisar fick med oss till kören som vi kom igång. De grejerna, och att vi kände både Kristine och Hasse sedan tidigare, gjorde att vi kom igång, säger han.

Pandemiuppehåll

Men sen svepte pandemin in, och kören fick inte längre samlas. Det var först under hösten 2020 som man började samlas digitalt igen, men det var inget som tilltalade Henrik.

– Det är inte sången i sig som jag är ute efter, utan gemenskapen som finns i kören. Plus att jag är fotbollstränare också, och det krockade med kören.

Det var först till våren 2021 som Henrik och resten av Soulful kunde samlas igen. Sedan dess har de varit på plats på Rönninge gymnasium och repeterat.

Kören Soulful

Kören startade 2016 av makarna Hans och Kristine Arapovic Lindetorp, Salems kulturstipendiater 2021.

Kören har tidigare samarbetat med artister som Boris René, bröderna Rongedal, Anne-Lie Rydé och Rickard Broberg.

Julkonserten den 1 december sker på Tumbascenen. Biljetter finns att köpa via Billetto.

Visa merVisa mindre