Dzenana Mesinovic, 40 år, Elvira, 5 år och Asima Obradovac, 72 år, Björkekärr:

– Vi var på festivalen i Frihamnen i juni. Det var framförallt musiken som lockade dit oss, vi tittade på mellostjärnorna. Allt folk, alla foodtrucks och maten bidrog till en härlig stämning. Vi besökte även Jubileumsparken och bassängerna där vi svalkade benen, säger Dzenana.

Dottern Elvira flikar in:

– Det var en rolig lekplats!

– Jag följer med hela tiden. Det är jätteroligt att vi umgås och upplever många roliga saker ihop, säger Asima.

– Det är kul att staden satsar och uppmärksammar jubileet. Det är härligt att det är folkfest i stan och mycket som är gratis, säger Dzenana

Hazem Aboumostafa, 32 år, Angered

Hazem Aboumostafa, 32 år, Angered

Markus Andersson v.34

Hazem Aboumostafa, 32 år, Angered:

– Jag har märkt att firandet pågår på många ställen och även i sociala medier har evenemangen poppat upp. Jag har jobbat hela sommaren och har inte hunnit uppleva så mycket. Men jag kommer att försöka gå på lite konserter och annat kul under finalhelgen. Göteborg är värt att fira!

Viveka Älveborn, 69 och Christer Älveborn 73, Hjuvik.

Viveka Älveborn, 69 och Christer Älveborn 73, Hjuvik.

Markus Andersson

Viveka Älveborn, 69 och Christer Älveborn 73, Hjuvik:

– Vi har haft jätteroligt i sommar och har älskat firandet. Det har fått oss att besöka och uppleva Göteborg extra mycket. Vi har tagit bussen till stan har bland annat besökt Ostindiefararen och festivalen i Frihamnen. Vi är själva göteborgare men har tagit med våra barnbarn som bor på annan ort på nya upplevelser.

Maken Christer håller med:

– Det har varit jättetrevligt, vi har gjort lite av varje under sommaren. Vi såg bland annat kungens tal och när de invigde Jubileumsbadet.

– Det hade även varit kul att se Håkan i Slottsskogen på Way out West men vi, pensionärer tog sommarens sista dans på Brännöbrygga istället. Men snart uppträder ju Mariam Bryant till Kungstorget då kommer vi nog dit! säger Viveka.

Nora Berglin 25 år, Majorna och Nina, 25 år, Gårda.

Nora Berglin 25 år, Majorna och Nina, 25 år, Gårda.

Markus Andersson

Nora Berglin 25 år, Majorna och Nina, 25 år, Gårda:

– Jag har varit borta hela sommaren och missat allt tyvärr. Men jag tror att det är jättebra för en stad att det händer roliga saker som sammanför folk, säger Nora.

– Och jag har varit mitt i en flytt och har också missat det mesta. Men mina föräldrar var på Europe-konserten. De tyckte att det var jättetrevligt och är glada för att det händer saker, och speciellt på Hisingen där det annars är ganska dött. Vi är göteborgare och älskar Göteborg så vi tycker verkligen att staden är värd att fira, säger Nina.

– Åh, ska Miriam Bryant spela under finalhelgen?! Det måste vi se!