En strid ström av två och fyrbent trafik rör sig mellan Dog bakerys chockrosa väggar. Mittenmot är Vasaparken full av folk och solen värmer i Vasastan.
Många stannar till vid glassfrysen.
– När det är så här varmt säljer vi mycket. Men det är svårt att säga vilken smak som går bäst, det är individuellt och beror på hunden, säger Freja Hesselstad, driftansvarig.
Glassen innehåller "yoghurt, honung och goda grejer". De tre smakerna är lax och honung, bacon, samt kyckling och våffla. Den som föredrar mjukglass med baconpaté istället får välja topping också.
Den mexikanska nakenhunden Zenja, 1, får en med lax. Vinthunds-vännen Tarzan, 1, får en "be my bacon" av sin matte Crystal.
– Jag och Crystal skulle ses, så då tänkte vi att vi lika gärna kunde ses här och äta glass allihop, säger Zenjas matte Johanna Grahn.
– Förra sommaren gjorde jag egen glass med vattenmelon och så, det gillade hon. De brukar ha fredagsdrink för hundar här ibland, sist drack vi en Husky sour. Den gick hem, så i år ska jag försöka göra egna drinkar.
Glass i stora lass
En kvinna kommer in. Hennes hund är allergisk och får ingen glass men en leksak och ett par små solglasögon.
Efter henne kommer den stora rhodesian ridgebacken Sessan och hennes matte som vant köper tre burkar glass. Hon ska få en nu och de andra senare.
– De har inte kvar den på Ica i Bollnäs där jag bor, så jag passar på, säger Sessans matte.
Har ni åkt hit från Bollnäs för hundglass?
– Nej nej, vi bor här borta med.