Nu gäller nya skärpta råd för att komma till rätta med smittspridningen i länet. Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm uppmanar sedan torsdagen alla Stockholmare att avstå från att vistas i inomhusmiljöer så som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym.

https://www.mitti.se/nyheter/skarpta-rad-mot-smittspridningen-infors-i-stockholm/reptjC!SrbCFEcqiVf@MSkbXHJv6g/

Dessa gäller till att börja med till och med den 19 november.

Så påverkas verksamheter i kommunen

I Upplands-Bro påverkas en rad verksamheter av de nya råden.

Biblioteken håller öppet för lån och återlämning av böcker samt akuta ärenden. Det får dock vistas max 30 personer i lokalen, detta inkluderat personal.

Simhallen håller öppet – samlingssalar stänger

Även simhallen begränsar besöksantalet till 30 personer i hela hallen inklusive personal. Simhallen håller öppet som vanligt.

På simhallen är all grundundervisning inställd. Dock fortgår skolans simundervisning samt simhallens planerade simskola.

Även gymmet i Brohuset håller öppet sina vanliga öppettider.

Samlingssalarna Flora i Bro, samt Torget 4 i Kungsängen håller tills vidare stängt.

Förskolorna flyttar ut mer av sin verksamhet

Kommunens skolor och förskolor har sina verksamheter igång precis som vanligt. Förskolorna kommer att ha mer av sin verksamhet utomhus till följd av de nya råden.

Kommunen påminner om att att besöksrestriktioner på äldreboenden gäller sedan en tid tillbaka. Det är viktigt att dessa även fortsatt följs.

KSO: "Pågår en planering förbi den tidpunkt som de allmänna råden gäller”

Då Mitt i kontaktar kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) på fredagseftermiddagen för att fråga om fler förändringar är att vänta till följd av de nya råden så hänvisar han till ovannämnda åtgärder och skriver vidare i ett sms:

”Parallellt pågår också en planering förbi den tidpunkt som de allmänna råden gäller i november, för att ha en långsiktigt robust planering och hantering av situationen”.