– Det är ett otroligt hårt tryck på alla simskolepass. Vi har utökat rejält med våra eftermiddagspass under hösten, men alla är fullbokade. Därför har vi börjat med simskola på morgonen, säger Thomas Lindell Taylor, arbetsledare på GIH-badet.

Sedan ett par veckor har GIH därför två pass på torsdagsmorgonar. Enligt aktivitetsbokningen på Stockholms stads hemsida är badet ensamma om att erbjuda simskola på morgonen på vardagar just nu.

Hittills är de halvfulla. Det senare passet, som börjar 8.30, har det varit svårast att fylla. Så till nästa kursstart, som börjar i oktober, har de tidigarelagt det så att de två morgonpassen i stället börjar 7.20 respektive 7.55.

– Jag tror att 8.30 var för sent, för många blir det nog svårt att rodda ihop förmiddagen då.

Rokaden ser ut att fungera bra. Redan nu är det betydligt mer bokat till morgonpassen i oktober.

– Allt pekar på att simskola på morgonen kommer att fungera. Man måste komma ihåg att det här är helt nytt, och att det kan dröja en termin eller två innan folk blir medvetna om att det är en möjlighet.

Simskola på morgonen är inte bara ett sätt att hitta fler lediga tider i bassängerna. Det finns också flera fördelar för besökarna, menar Thomas Lindell Taylor.

– Det är inte bara barnen som är i bra form på morgonen, det gäller i allra högsta grad föräldrarna också. Det är också rätt lugnt i simhallen vid den tiden, i synnerhet i undervisningsbassängen.