2026 beräknas Barkarby bli en viktig knutpunkt för kollektivtrafik i Stockholm. Här kommer både tunnelbanan, bussen, pendeltåget, regionaltåg och fjärrtåg samsas när allt står klart. Men fram tills dess krävs en hel del byggande.

En stor kran på 50 meter är monterad vid nya stationsentrén, nära Veddestadsbron, och kan lyfta sex ton. Synen av den kommer närboende behöva vänja sig vid, eftersom den ska stå där under ett år.

– Den har väldigt hög lyftkapacitet och når över hela vårt bygge. Den kommer vi behöva använda oss av fram till sommaren 2024, säger Göran Tiger, projektledare vid Trafikverket.

Bygger ny station

Under sommaren hålls Mälarbanan avstängd. Detta eftersom Trafikverket arbetar med att bygga en ny pendeltågs -och regionaltågsstation. Trafiken beräknas kommer igång igen 15 augusti.

Nu bygger Trafikverket även nya plattformar till regionaltågen.

– I sommar har vi hitills hunnit lägga ledningar under spåren. Vi har tagit bort spår och lagt tillbaka dem. Nu bygger vi nära spåren.

Detta gör man för att gjuta pålplintar till kanterna på plattformarna. När gjutningen är klar monteras plattformskanterna innan spåren kan läggas tillbaka.

Enligt Göran Tiger går arbetet enligt plan.

– Det går superbra och enligt plan för en gång skull, vi håller tiderna som vi har satt och det har kostat som man har tänkt också.

Klara med ljudliga arbeten

De arbeten som skulle kunna störa närboende och förbipasserande är avslutade.

– Förra veckan hade vi några jobb där vi slog i lite pålar, det kan nog ha låtit en hel del, men nu är det färdigställt.

Trafikverket håller även på att bygga upp trapphusen som är mellan spåren.

Förutom arbeten med spåren jobbas det även med en ny entré till stationen. Tanken är att skalet till den nya entrén ska komma på plats innan hösten.

Till sist blir det även en ny bussterminal som byggs i sommar. Här håller skalet till vänthallen på att färdigställas.