Att komma till Tenstadalens nordvästra delar, nedanför Hjulsta, är lite som att komma till en nöjespark i miniformat.

Här finns nu en silverfärgad rutschkana, specialtillverkad för Tenstadalen, som går nerför slätten. Bredvid ligger en parkourpark som, i alla fall för ett otränat parkouröga, ser ut att kunna locka utövare från hela staden.

Nästintill den går en löparbana upp för backen, vilken i sin tur angränsar till ett stort sjok av trägradänger med utrymme att både sitta och leka på.

Stor renovering

Allt är nytt, efter den upprustning som staden startade i fjol efter att tidigare ha pratat med grannar i området om vad de ville se på platsen.

Rosa Gomez sitter på de nya parkbänkarna nedanför bygget och tittar upp på några skrattande barn som leker vid rutschkanan.

– Det har blivit otroligt bra. Jag bor här uppe i Hjulsta och har alltid tyckt om att komma hit för att gå promenader eller bara sitta och ta det lugnt, och nu är det ytterligare lite bättre. Jag tycker det är så fint att barnen verkligen får en ordentlig plats att leka på, som känns väldigt påkostad och rolig på riktigt, säger hon.

Kollar på folk

Hon har precis fått sitt första barn, Bruno sju månader, och ser fram emot att komma till parken med honom när han blir lite äldre.

– Jag tror att han kommer ha jättekul här, men för tillfället nöjer vi oss med promenader med vagnen. Bruno gillar dock att titta på när de äldre barnen leker, han blir väldigt distraherad då, skrattar hon.

Det enda hon är lite skeptisk mot är de nya, stora grillarna som finns lite här och var i området.

– Det är så klart mysigt att grilla, men jag och min man gick förbi här en dag och då var det några som hade använt grillarna utan att släcka dem. Det känns lite farligt, men jag hoppas att det bara var en engångsföreteelse, säger hon.