– ­Så här får det inte gå till, detta verkar helt ha fastnat i kommunbyråkratin. Styret måste svara på vad som hänt och få ordning på processen omedelbart, säger oppositionsrådet Anton Lindgren (S).

S har tidigare lagt förslag om att kommunen ska bekosta verksamheten, men har ännu inte fått gehör från de styrande partierna M, L, C och KD.

"Borde utökas, inte läggas ner"

Nu har Anton Lindgren väckt en interpellation om saken, och när den tas upp i kommunfullmäktige den 23 mars hoppas han få svar på om majoriteten tänker låta föreningen Möjligheternas Plats gå i graven.

Han menar att verksamheten spelar en nyckelroll för att bryta segregationen och öka tryggheten i kommunen.

– Verksamheten borde utökas, inte läggas ner, säger Anton Lindgren.

Fortsatt dialog

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Thomas Nyman (KD) förklarar att även majoriteten är positiv till Möjligheternas Plats, och att man fortfarande har en pågående dialog om finansieringen.

– Vi vill få till en långsiktig lösning. Hittills har det varit lite lappa och laga. Deras verksamhet spänner egentligen över många nämnder, men vi i kultur- och fritid tar gärna ledarflaggan och jag ser fram emot att besvara Anton Lindgrens frågor på nästa fullmäktige, säger han.

Varför har det tagit så lång tid?

– Jag har inget bra svar på varför. Det finns i alla fall politisk enighet om att få till det. Något exakt datum vill jag inte säga, men jag känner mig hyfsat säker på att vi har nått någon slags lösning runt påsk.