Leverans. Kavall kör elcyklar när de levererar matvaror till boende i Vasastan. Foto: Christopher Blanck

Robin och Peter har satsat allt för att leverera maten snabbare

På några månader har Kavall gått från idé på pappret till att leverera matvaror till Vasastadsborna på 10 minuter. Grundarna Robin Rendahls och Peter Simons företag har fått en flygande start och massor med positiv feedback från vasastadsborna.

  • Publicerad 06:15, 6 jul 2021

Vasastan blev ett naturligt första val då jag själv har bodde där i många år.

Solen har precis tagit sig över hustaken och skiner ner över uteserveringen på Time Hotel på Vanadisvägen. Mitt i Vasastan är på plats för att träffa Robin Rendahl som tillsammans med kollegan Peter Simon grundat matvaruföretaget Kavall som levererar matvaror på 10 minuter till boende i Vasastan.

– Vasastan blev ett naturligt första val då jag själv bodde där i många år. Det är en modern stadsdel som är öppen för nya ideér, säger Robin Rendahl.

Robin och Peter som arbetade tillsammans på ett annat matföretag när idén om supersnabb matleverans väcktes. De ansåg att ingenting liknande fanns i Sverige och därför valde de att lämna säkerheten och satsa sina egna sparpengar på att starta Kavall.

– Det är som att vi kastade oss ut för ett stup och byggde planet i luften. Men jag älskar känslan att släppa säkerheten och köra. Det är såklart väldigt läskigt men med den respons vi har fått hittills känns det verkligen bra, säger Robin Rendahl.

Några bilar och en buss åker förbi samtidigt som ett tiotal människor rör sig runt uteserveringen. Solen har gått i moln och några svalkande vindar träffar oss. På andra sidan vägen går en fritidsklass tillsammans med två ansvariga vuxna.

Satsning. Robin Rendahl har satsat sparpengarna för att göra sin egen grej. Foto: Christopher Blanck

Robin berättar att responsen, både positiv och negativ, är viktig för företaget. Det är det som får oss att utvecklas, höja kvalitén och bli bättre på det vi gör menar han.

– Facebookgruppen Vasastan är helt otrolig. Vi får väldigt mycket feedback därifrån vilket är jätteroligt. Att vi skulle få så mycket positiv respons vågade vi nog aldrig tro, säger Robin Rendahl.

När beställer människor mat då? Finns det några specifika tider?

– En sak som vi tydligt märkt är att beställningarna blir fler när det regnar och att de minskar lite när det är väldigt varmt ute, säger Robin Rendahl.

– Annars är det vanligast med beställningar från 17-21 på kvällarna, när det vankas middag och lite kvällsgodis.

Hur ser ert sortiment ut?

– Vi har ett ganska brett sortiment, med allt från jäst, till oxfilé till godis. Vi vill anpassa vårt sortiment efter vad Vasastadsborna vill ha. Därför uppskattar vi verkligen när folk hör av sig med önskemål på varor.

Visionen är att oavsett vad du vill laga till middag så ska vi ha allt du behöver.

Framtidsplanen är att expandera vidare ut till de resterande delarna av Stockholms innerstad.

Om Kavall

Namnet: Inspirerat av kavalleri. Kavalleriet var alltid de som kom till undsättning, vill också vara de som "saves the day".

– Vi är en modern slags "häst och vagn".

Anställda: 18 stycken heltidsanställda som roterar som "riders" och packare.

Öppettider: 7-23 varje dag.

Levererar matvaror på elcyklar till boende i Vasastan.

Visa merVisa mindre