Rebecca Repitsch Edin är mamma och Årstabo. Under sina två år i området har hon saknat nattvandrare och nu har hon tagit initiativ till en grupp.

– Jag bodde i Hammarby sjöstad tidigare och har erfarenhet av nattvandring. Där finns en aktiv grupp som samarbetar med polisen. Jag tycker att man som förälder ska dra sitt strå till stacken för att vara med och skapa ett tryggare område, säger Rebecca Repitsch Edin.

Positiv respons

Hon fick många reaktioner på sitt inlägg i en lokal Facebook-grupp.

– Responsen har varit positiv, och jag hoppas att det är lika många som gillat inlägget som vill vara med och nattvandra. Jag tror att det finns en föreställning om att man måste binda upp sig och vara ute varje helg om man går med. Men så är det inte, säger Rebecca Repitsch Edin som har beställt reflexvästar.

Rebecca Repitsch Edin startar nattvandring i Årsta.

Rebecca Repitsch Edin startar nattvandring i Årsta.

Privat

Den senaste tidens våldsvåg i Stockholm gör nattvandring extra angeläget, menar hon.

– Vi behöver närvarande vuxna som kan säga till på ett schyst sätt. Vi är inga poliser och har inga sådana befogenheter, men vi kan finnas där.

I torsdags var det ett uppstartsmöte för intresserade på Årsta fritidsgård. Även om uppslutningen inte var vad Rebecca Repitsch Edin hade hoppats på så ser hon fram emot en första vandring den 19/5.

– Tyvärr vet jag att det var minst tre som inte hittade till fritidsgården, det är inte jättebra skyltat. Jag har fått många mejl efteråt från folk som vill vara med och hjälpa till på olika sätt, till exempel genom att trycka upp affischer. säger Rebecca Repitsch Edin.