Vilket är världens högsta berg? När föddes Astrid Lindgren?

I onsdags var det premiärkväll för quiz på Bangkok Bistro som ligger bredvid bibblan i Solna Centrum, och upp till bevis för lagen som samlats vid borden.

En efterfrågad företeelse, berättar restaurangchefen Lillevie Rytting.

– Jag har hört mig för bland Solnaborna som kommer hit om vad de skulle vilja fanns här i centrum, och idén med quiz kom upp direkt. Nu har folk tjatat i flera veckor så jag kände att det var dags att köra igång.

Trots att de har haft olika restriktioner att förhålla sig till sen de öppnade i fjol, ett tag gällde ju en gäst per bord, har restaurangen fått stammisar bland barnfamiljer, centrumflanörer och after work-sällskap.

Frågor med livemusik

Livemusiken, tror Lillevie, lockar, och musikfrågor blir också ett inslag på quizkvällarna i form av gissa låt och artist.

– Många har nog längtat efter att gå och lyssna på musik och uppleva lite liv i centrum senare på kvällen. Vi har fått godkänt från centrumledningen att ha öppet till klockan 20 på helger när affärerna stänger 17.

Okej, så vad gäller? Onsdagar klockan 18. Max fyra personer per lag. Kan vara smart att boka bord för att säkra plats. Förstapris är 400 spänn att köpa mat för.