Invigning. Trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M) och kommunstyrelseordförande Meeri Wasberg (S) utanför Handenterminalen. Foto: Magnus Liljesköld

Premiär för nya Handenterminalen

I dag, måndag den 12 april var den första dagen som SL:s bussar kunde börja använda den splitter nya Handenterminalen.

  • Publicerad 17:21, 12 apr 2021

Jag vet att det är många som har gått och längtat efter att den här dagen ska komma.

Just invid pendelstationen i Handen breder en väldig röd byggnad ut sig som gömmer den nya bussterminalen. Borta är den tid då haningeborna tvingades huttra utomhus i väntan på bussen. I stället finns nu en rymlig stationsbyggnad med gott om plats för bussresenärerna. Och enligt Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande, har den stor betydelse för Haninge.

– Det är fantastiskt viktigt att vi nu har förändrat den blåsiga asfaltsöken som tidigare var här till det vi har nu som är ljust, fräscht och ombonat, säger hon och fortsätter:

– Jag tror att alla sådana här typer av investeringar är otroligt viktiga och möjliggör att öka attraktionskraften för kommunen. Jag vet att det är många som har gått och längtat efter att den här dagen ska komma.

Del av Haningeterrassen

Handenterminalen är en del av det som så småningom ska bli Haningeterrasen med 600 lägenheter, vårdlokaler, biograf och plats för service och handel. Bostadshusen kommer att omgärda bussterminalen och även ovanpå terminalen kommer det att byggas bostäder.

– De här naven för kollektivtrafik som Handens bussterminal tillsammans med pendelstationen blir vill vi se fler av, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande i Storstockholms lokaltrafik. Det blir ju knutpunkter för så mycket mer, som stadsutveckling som kan utgå från en sådan här plats.