På torsdagen kom meddelandet på restaurang Anders & Jags facebooksida: "Vi har valt att stänga vår verksamhet i Märsta Centrum. Vi vill tacka alla våra gäster för den här tiden. Hälsningar Anders & Jag."

Många reagerade med bestörtning. "Men neeej. Ända roliga i centrum" och "Men så tråkigt", "Trist. Bästa lunchen som funnits i centrum tycker jag." var några av kommentarerna.

En annan såg ett större perspektiv: "Trist verklighet i krogbranschen – pandemin har tagit död på många företag, hur duktiga de än är. Pengar måste in å räkningar å löner å avgifter måste betalas."

Öppnade i maj 2021

Det var för två år sedan som Anders & Jag flyttade in i Magasinets lokaler i Märsta Centrum. Bakom krogkonceptet stod Christian Cederferm och Anders Mattsson.

– Hela besöksnäringen har drabbats oerhört hårt av pandemin men nu ska vi ta oss vidare. Vi har kämpat för vår överlevnad. Vi bestämde oss för att det var dags att tänka om och fylla på med energi och arbeta lösningsorienterat. sa Christian Cederferm då till sajten Märsta.nu.

Christer Cederferm och Anders Mattsson stod bakom Anders & Jag som nu stänger i Märsta Centrum. (bilden tagen vid ett tidigare tillfälle.)

Christer Cederferm och Anders Mattsson stod bakom Anders & Jag som nu stänger i Märsta Centrum. (bilden tagen vid ett tidigare tillfälle.)

Pressbild

Men nu väljer de alltså att stänga omedelbart i Märsta Centrum, trots inplanerat sommarprogram.

De båda restauratörerna driver även Desperados (före detta Anders & Jag) i Upplands Väsby och har verksamheter i bland annat Gävle och Borlänge.

Mitt i har utan framgång sökt representanter för Anders & Jag.