– Spännande, men lite läskigt, säger Moa, 8 år, om att få vara med och klippa bandet, vilket hon gjorde tillsammans med kompisen Alice.

Bollhusgränd 5 blir permanent adress för Gamla stans områdespolis Mikael Ericson, som tidigare haft ett pop up-kontor till låns på Svartmangatan.

– Det är fortsättning på pop up:en. Den blev så omtyckt att jag äskade pengar för att hyra en mer egen lokal. Målet är att bli en del av lokalsamhället och öka tryggheten, säger han.

Hit, likt till förra stället, kan man komma förbi med funderingar, frågor och misstankar.

– Det här en speciell ö. Från maj till september är det fullt skägg med dobblare, ficktjuvar och terrorhot. Då måste vi vara på plats fysiskt för att skapa trygghet.

Tisdagens invigning samlade förutom andra poliser även representanter från brandförsvaret, grannar, butiksägare och andra yrkesverksamma.

– Det fina är att det bringar något större till Gamla stan än att bara jobba för att fickstölderna ska minska. Mikael gör mycket utöver det rent polisiära. För mig är det möten mellan människor som gör en stad, i det finns Mikael, säger Gamla stansbon Christopher O'Regan.

Här är också Carina Eneroth, skomakarmästare på Skomakeri Framåt.

– Det är guld värt att Mikael är här, alla vet vem de ska höra av sig till om någon kanske försöker sig på ett bedrägeri i en butik eller någon skum person stryker omkring. Ringer vi 114 14 kommer någon först om några dagar, här har vi en direkt kontakt, säger hon.