Två fall av misshandel och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Nya rubriceringar som har lagts till polisens utredning om onsdagens attack på Moment teater i Gubbängen.

Men några gärningsmän har polisen inte gripit. På fredagen gick de ut på sin hemsida och efterlyste tips från allmänheten.

”Det rör sig då om iakttagelser från Gubbängsområdet under onsdag eftermiddag och kväll. Avvikande beteende och iakttagelser om fordon är prioriterade.”, skriver de.

Utreds av specialgrupp

Det var vid 18-tiden i onsdags kväll som flera maskerade och våldsamma personer tog sig in i foajén på teatern, där cirka 50 personer hade samlats för en föreläsning och ett panelsamtal om högerextremism och bemötande av rasistiska idéer.

Angriparna gick till attack med rökbomber, slag och sprayfärg. Tre personer fördes till sjukhus med ambulans.

Ärendet utreds enligt polisen av en speciell enhet: gruppen mot demokratihotande verksamhet. Mötet som attackerades var arrangerat av Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Uppgifterna om att förövarna var nazister har polisen fortfarande inte kommenterat.

Med anledning av attacken anordnar Vänsterpartiet Stockholm en manifestation mot rasism på torget i Gubbängen i morgon lördag klockan 12.

Tips till polisen kan lämnas här.