THEY LÖV IT. Områdespolis Rille välkomnar höstlovet genom att spexa till det lite i en lövhög. Foto: Polisen

Polisen: Snart höstlov and we LÖV it!

"Snart höstlov and we LÖV it!", skriver lokalpolisen på sin Facebooksida. Samtidigt uppmanar man föräldrar att hålla koll på var barnen håller till under ledigheten.

  • Publicerad 18:01, 23 okt 2020

Höstlovet närmar sig, vilket innebär att fler kommer att vara ute. Så även polisen och aktörer som till exempel fältare och volontärer.

På en bild på polisens Facebooksida har områdespolis Rille omfamnat hösten på ett mycket handfast sätt –  liggande i en lövhög som en "kul grej".

– Doften av höst och mörkare tider gör att vi alla måste hitta energin, ett sätt att göra det är ju att träffa medborgare och kollegor, att ha roligt på jobbet oavsett yrke eller roll. Bidrar man med positiv energi är det lätt att få detsamma tillbaka, säger han.

Bilden har fått många glada kommentarer. "Härlig bild", "löv you", "awesome" är några av reaktionerna.

Allvarligt budskap

Men det finns ett allvarligare budskap också och här efterlyser polisen hjälp från alla med höstlovslediga barn och ungdomar:

”Ha gärna koll på var ditt barn/ungdom befinner sig och som förälder ha kontakt med kompisarnas föräldrar för att stämma av”, tipsar polisen i Sollentuna/Upplands Väsby/Sigtuna på sin Facebooksida.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flicka knivhögg sin faster efter bråk om pannkakor

Nyheter Fastern fick fly in till granne där hon ringde polisen En tonårsflicka har dömts för misshandel och olaga hot efter att hon hotat, bitit och knivhuggit sin faster i armen.lördag 28/11 8:15

Mellanstadiet på Kärrdalsskolan stänger i nästa vecka

Nyheter Sjukfrånvaro på nära 50 procent i personalen I nästa vecka är det distansundervisning som gäller, åtminstone måndag–onsdag, för mellanstadieeleverna på Kärrdalsskolan. Det beslutade utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) i dag....fredag 27/11 16:19