Tre månader har gått sedan mordet på Brunskogsbacken i Farsta strand. Foto: Byrd

Polisen: Mordet i Farsta strand var en ”felskjutning”

Tre månader efter mordet i Farsta strand är ännu ingen gripen. Polisen hoppas nu att tips från allmänheten ska ge utredningen fart. Deras hypotes är att gärningsmännen var ute efter någon annan.

  • Publicerad 14:15, 12 jan 2022

Jag hoppas att de som har information vill bidra till att vi inte ska ha ett sådant samhälle.

En 43-årig man avled och en 16-åring fick allvarliga skador av skotten som avlossades utanför en port på Brunskogsbacken den 12 oktober.

Efter att ha utrett tänkbara förklaringar, har polisen nu landat i att de båda förmodligen blev offer för en ”felskjutning”.

– Vi har jobbat med det här i tre månader och inte hittat något som pekar i riktningen att de var måltavlorna, säger Amelie Grenehammar, utredningsledare vid polisens avdelning för grova brott.

Polisens hypotes är alltså att den eller de som sköt var ute efter någon annan. Men vem eller vilka som utförde dådet är än så länge en obesvarad fråga. Myndigheten vädjar nu om tips från allmänheten.

– Man blir särskilt berörd när man utreder skjutningar där det verkar som att målsäganden inte var den tilltänkta. Jag hoppas att de som har information vill bidra till att vi inte ska ha ett sådant samhälle. Jag är säker på att det finns någon eller några som har information som skulle kunna leda den här utredningen framåt, säger Amelie Grenehammar.

Gick ut för att röka

Enligt polisen befann sig gärningsmännen på baksidan av Brunskogsbacken 39 när skotten avlossades.

43-åringen ska då enligt utredningen ha stått under en balkong nära porten, dit han gått för att röka.