Under tisdagen genomförde polisen dykningar i Hammarby sjöstad nära den plats där rapparen Einár blev skjuten, vilket Aftonbladet var först att rapportera om.

Till Mitt i uppger polisen nu att det gjordes med anledning av mordet.

– Det är ett grovt brott som har inträffat nära vatten, då är det rutin att utföra dykningar. Vi söker inte efter något konkret, utan vill säkerställa att det inte finns någonting i vattnet som borde ingå i utredningen, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Har ni hittat något?

– Det har jag ingen kännedom om.

Onsdag förmiddag hade 223 förhör hållits och fler ska hållas. Enligt Daniel Wikdahl har polisen en tydlig bild av brottet och flyktvägen.

– Det är bland annat tack vare att så många har hörts om händelsen. Vi har vittnen som sett händelsen, delar av den eller har fragmentariska uppgifter.

https://www.mitti.se/nyheter/polisen-bekraftar-artisten-einar-skjuten-till-dods-i-hammarby-sjostad/repujv!CchwQ9iYekkyXk5KEhxpQ/

Tittar närmare på individer

Daniel Wikdahl uppger även att polisen i utredningen har slagit fast en huvudinriktning som de nu arbetar efter. Vilken det är kan han inte gå in på i detalj.

Är någon misstänkt för brottet och har någon frihetsberövats?

– Ingen har frihetsberövats, men i och med att vi har ett spår vi följer finns individer vi tittar närmare på.

Polisen söker fortsatt fler uppgifter från allmänheten.

– Det har cirkulerat uppgifter om att brottet skulle ha filmats och att det finns bilder, men det är inget som vi har. Ligger det någon sanning i det vill vi förstås ta del av sådant bildmaterial.