Polisen ser allvarligt på helgens evenemang. Fotona är genrebilder. Foto: Mostphotos

Polisen avbröt fester med hundratals deltagare i Bromma

Polisen fick avbryta två större tillställningar i Bromma i helgen. Kommunpolis Jonas Jeffsell ser allvarligt på de festliga evenemangen som lockade hundratals deltagare.

  • Publicerad 11:56, 12 apr 2021

Natten till lördagen ägde en rejvfest rum vid brofästet till tvärbanan i Alvik. Cirka 100 deltagare valde att lämna platsen när polisen dök upp.

Den andra festen, med cirka 400 deltagare, tilldrog sig natten till söndagen på Brommaterrassen. Även den upplöstes i princip av sig själv när polisen visade sig.

– Ingen har gripits och inga polisiära åtgärder behövde vidtas, säger Jonas Jeffsell, kommunpolis i lokalpolisområde Vällingby där Bromma ingår.

Ingen brottsmisstanke

Han förutsätter att det inte finns någon brottsmisstanke eftersom ingen anmälan har gjorts om händelserna. Även om polisen inte kommer att följa upp dem vidhåller Jonas Jeffsell att den här sortens festande inte är okej i en pandemi.

– Det är allvarligt att man inte följer de restriktioner som finns. De är till för att folk inte ska bli sjuka och i långa loppet dö.

Snabb ökning – allt fler barn sjuka i covid-19

Max åtta personer gäller

Tills vidare får inte fler än åtta personer delta vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Polisen kan ställa in eller upplösa en tillställning som har fler än åtta deltagare.

Om privata sammankomster hålls i festlokaler, föreningslokaler och andra lokaler som hyrs ut får maximalt åtta personer delta.

Ett undantag görs för begravningar, som får ha upp till 20 deltagare.

Källa: krisinformation.se

Visa merVisa mindre