– Vi är där och undersöker ett föremål som hittats utomhus. Det är inte i anslutning till ett bostadshus, sa polisens presstalesperson Helena Boström Thomas.

Polisen spärrade av området eftersom det inte kunde uteslutas att föremålet var farligt och utförde en teknisk undersökning på platsen. Det ska inte ha varit någon påverkan på trafik eller liknande.

Stax efter halv två på eftermiddagen meddelade polisen att man tagit hand om föremålet. Polisen har upprättat en anmälan om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Man hittad svårt knivskadad

Tidigt på tisdagsmorgonen hittades en man i Västerhaninge svårt knivskadad.

Klockan var strax innan halv sex på morgonen när en privatperson hittade mannen i Åby och kontaktade polisen. Mannens skador ska ha varit svåra och han fördes till sjukhus med ambulans.

– Omständigheterna är fortfarande oklara i allra högsta grad, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

Mannen ska vara i 30-årsåldern.

– Då han inte var talbar har han inte hörts ännu. Han befinner sig på sjukhus och ska vara svårt skadad, säger Daniel Wikdahl.

Området är fortfarande avspärrat och polisen utför teknisk undersökning på platsen och ska ha säkrat vissa spår. Händelsen rubriceras som försök till mord. I nuläget är ingen misstänkt.

Polisen fick larmet strax innan halv sex på tisdagsmorgonen. Arkivbild.

Polisen fick larmet strax innan halv sex på tisdagsmorgonen. Arkivbild.

Hubert Elming

Man hittad svårt knivskadad

En privatperson hittade en knivskadad man i Åby, Västerhaninge på tisdagsmorgonen.