Sollentuna kommun gjorde i torsdags ett försök att gå ut med maskin på Norrviken men gick igenom det översta islagret och körde fast. Snön isolerar så att det trots kylan fortfarande är ett lager på 5 centimeter vatten under snön.

Nästa försök på Norrviken görs först efter helgen, men i stället har kommuns personal plogat och hyvlat den 2 kilometer långa sjöisbanan på Ravalen. Banan plogades upp för ett par veckor sedan av en privatperson och har använts flitigt, och nu har den breddats av kommunens plogare.

Parkera vid Norrviken

Sollentuna Skridskosällskap har uthyrning och slipning på lördagar och söndagar klockan 10–13, med återlämning av hyrskridskor senast klockan 15, vid skridskotullen intill Norrviken.

Bilburna som ska åka på rävålen rekommenderas att parkera vid fotbollshallen intill Norrviken för en promenad på cirka en kilometer, då parkeringsmöjligheterna vid Ravalen är begränsade.

För att ta sig från Norrviken till Ravalen går man under järnvägen och rakt fram mellan OKQ8 och den före detta brandstationen.

Även skidspår på Edsviken

Utöver på Ravalen går det även att åka på Edsviken där Danderyds kommun har plogat en 4 kilometer lång bana. Den kan nås med grillor från Skutan då Sollentuna Södra Scoutkår har plogat en bana därifrån till Danderyds kommuns bana längre söderut i Edsviken. Scouterna har dessutom spårat skidspår utmed hela isbanesträckningen så det går även utmärkt att åka skidor på Edsviken.

Ytterligare ett alternativ är Mälaren. Där har Upplands Väsby kommun plogat en cirka 5 kilometer lång rundbana med påstigning vid Kairobadet eller Sättrabadet, och Järfälla kommun har plogat en 6,7 kilometer lång bana vid Ängsjö.