Föreningen fick priset för sitt arbete för en meningsfull fritid och för att tillgängliggöra föreningsliv för barn och unga genom låga avgifter.

– Lasse Naesstrom och Rotebro bodtennis är ett ypperligt exempel på civilsamhällets goda krafter. I tider av stigande kostnader och ökad professionalisering driver han en inkluderande klubb utan utslagning och med ambitionen att hålla så låga avgifter som möjligt. Kristdemokraterna tackar klubben för deras arbete att göra föreningslivet ännu mer tillgängligt och öppet, säger Thomas Nyman (KD).

Kristdemokraterna i Sollentuna har årligen sedan 1992 delat ut priset till för att uppmuntra och uppmärksamma dem som gör något extra för att göra Sollentuna till en bättre kommun.

"Ett väldigt fint pris"

Årets pris delades ut med följande motivering: ”Eldsjälen Lasse Naesström, ordförande och ungdomstränare i klubben, har sedan 1986 tränat och inspirerat tusentals barn och unga i bordtennisens konst. För mångåriga engagerade och helhjärtade insatser tilldelas Rotebro bordtennisklubb 2023 års Vitsippspris.”

– Jag har inte hunnit smälta det ännu, det är så mycket som händer nu! säger Lasse Naesström.

Han berättar att han fram till för några år sedan aldrig ville ha någon uppmärksamhet utan tvärtom tyckte att det var lite jobbigt att stå i rampljuset.

– Men nu har jag släppt lite på det, och det här var ju ett väldigt fint pris!