"Hoppas det kommer nya ägare som fortsätter verksamheten med samma engagemang. Det är en av oaserna vi har här i Tyresö."

"Såååå tråkigt! Svårt att leva upp till! Det har varit många många besök där!!!"

”Hoppas någon kan ta över och bevara Notholmen-andan. Mysigt ställe”

Så låter ett urval av kommentarerna i lokala Facebookgrupper efter att Café Notholmen upptäckts vara ute till salu på Blocket.

4,2 miljoner kronor ligger det ute för.

Ett avslutat kapitel

Det är systrarna Pia Hedberg och Anette Berg som efter åtta år nu ska lämna ifrån sig sin pärla.

– Det är ett val som vi gjort själva. Anledningen varför vi säljer är för att jag går i pension. Det är blandade känslor, det har varit fantastiska år men nu går ett kapitel i livet mot sitt slut. Någon gång måste man sätta stopp och låta sig själv få lite ledigt, säger Pia Hedberg.

Den omtalade Notholmen-andan är något som vuxit fram under åren och verkar viktig för besökarna att bevara.

– Jag tycker att vi lyckats med andan och jag hoppas att den som tar över vill driva Notholmen i samma anda. Det ska vara en levande och välkomnande plats och vara tillgänglig för alla, unga som gamla.

Inte bara fika

Enligt Pia Hedberg har det under systrarnas era hela tiden funnits en ambition att det ska finnas andra saker att göra på kaféet än bara fika.

– Vi har haft kaniner för barnen, musikkvällar för musikintresserade, möjlighet till båtliv, boende och bad. Det finns mat för alla, vi erbjuder laktosfri, glutenfri och vegansk mat. Vi har velat möta vår kund och alltid lyssnat på önskemål.

Pia Hedberg och Anette Berg har under sina år utvecklat och byggt ut kaféet, och intresset har med tiden vuxit. Många Tyresöbor vet i dag vad Café Notholmens är och gäster kan komma och hänga en halv dag.

– Det som gjort att vi orkat så mycket som vi gjort, för det är väldigt mycket jobb, är att folk uppskattar vad vi gör och ger positiv feedback.

Vemodigt. Systrarna Anette Berg och Pia Hedberg har drivit cafét i åtta år.

Vemodigt. Systrarna Anette Berg och Pia Hedberg har drivit cafét i åtta år.

Café Notholmen

Är det viktigt för er vilka det blir som tar över?

– Ja, vi är måna om att hitta rätt personer som ska ta över och vi hoppas att det blir någon från Tyresö. Det finns fortfarande mycket man kan hitta på om man vill utveckla stället. Vi tog ut svängarna och det har fallit i god jord. Så länge det finns idéer finns det möjligheter. Vi har haft bröllop, studentfester och konserter med kända artister.

– Vi har haft många som är intresserade av att ta över och processen pågår. Vi har inte sålt än men till våren så hoppas vi att vi har nya ägare på plats, säger Pia Hedberg.