Youtube-fenomen. Pensionärsligan är känd för videor där de kör runt på trimmade permobiler. Foto: Henrik Jensen

Pensionärsliga prövade sina vingar i flygtävling

Red Bull flugtag avgjordes på Lidingö förra helgen. Youtube-fenomenet Pensionärsligan försvarade Brommas färger, men det slutade med en krasch.

  • Publicerad 17:06, 31 aug 2021

Tävlingen går ut på att rita och bygga en flygfarkost, för att sedan kasta sig ut från en sex meter hög ramp och flyga så långt som möjligt. Lagen bedöms i tre kategorier: flyglängd, kreativitet och show.

Förmodligen går det att tillskriva vädrets makter del i Pensionärsligans resultat, som trots allt blev en elfteplats av 18 möjliga. Beckombergabon Stavros Theodoridis styrde seniorlagets flyganordning, en många tusen kronor dyr historia som påminde om en hangglider.

– När vi stod där på rampen kände vi att det blåste snett, vinden ryckte tag i den från sidan och höll på att välta med den innan vi ens rullat den på plats, berättar han.

– Jag kraschade, det kom sidvind och jag flög som en vante.

Gjorde du illa dig?

– Jag fick lite ont i nacken.

Att det inte gick värre för Stavros kan bero på att skenet bedrar vad gäller hans ålder. Bakom den skrynkliga masken döljer sig en 31-åring.

Kända från Youtube

Det är dock som buskörande pensionärer Stavros och övriga lagmedlemmar har gjort sig kända. Mest på Youtube, men även senast Red Bull flugtag avgjordes i Stockholm för åtta år sedan. Då kom ligan på andra plats.

Stavros utesluter inte fler flyguppvisningar för "seniorgänget".

– Det tror jag, det är en rolig grej. Men nu var det många år sedan sist. Nästa gång kanske vi inte behöver maskerna.

Även i laget Dasens pojkar fanns en Brommabo med. Inte heller här blev detsuccé denna gång, laget kom sist i tävlingen. Vann gjorde laget Full speed med en farkost i form av en anka.

Succé – som pensionärer

Team. Pensionärsligan har prövat sina vingar flera gånger. Foto: Henrik Jensen