FÖRBUD. Förra sommaren infördes parkeringsförbud längs med hela Möllevägen. Nu tar kommunen det ett steg till och markerar upp parkeringsplatser på grusparkeringen. Foto: Polisen

Parkeringsplatser ska mota bort fulparkering på Mölle

Till nästa års badsäsong siktar Salems kommun på att ha markerat upp tydliga parkeringsplatser vid Möllebadet, i hopp om att fler bilar ska få plats på parkeringen. Prislappen beräknas hamna på 300 000 kronor.

  • Publicerad 05:00, 16 nov 2021

Det känns avlägset när vi nu går mot kallare och mörkare tider, men i somras kryllade det av badgäster på Möllebadet. Så pass mycket att Polisen stundvis blev nedringd för att personer hade parkerat olovligt och farligt. Även Salems kommunen satte in extra insatser för att säkerställa att folk parkerade rätt.

Nu tar kommunen det ett steg längre. Inför nästa års badsäsong kommer man att montera upp träräcken intill grusplanen vid badplatsen. På räckena ska på vilka man ska markera upp parkeringsplatser på grusplanen intill badplatsen.

– Förhoppningsvis gör det här att folk nu kommer att ställa sig närmare till andra bilar än vad man har gjort tidigare, och på så vis får vi plats med fler, säger Linda Brander, trafikingenjör på Salems kommun.

Polisen håller koll vid strandbaden

Enligt henne fanns det också planer på att asfaltera parkeringen. Men de fick snabbt skrotas.

– Det ansågs inte lämpligt att anlägga en stor asfalterad yta i ett naturreservat. Då lirar det bättre med naturen att ha en grusparkering, säger hon.

Borde man inte ha gjort något tidigare?

– Vi är ju medvetna om problemet, och tagit till åtgärder som att öka bevakningen. Jag tror att det är bra att man försöker mer nu. Men det är svårt att säga om det här gör att problemet kommer att lösas helt och hållet. Det beror nog också på vilken typ av sommar det blir. Vi vill just också uppmuntra till att cykla eller gå till badplatsen.

Hela kalaset beräknas kosta 300 000 kronor och påbörjas under nästa vår.