I somras stängdes parkeringen på kajen vid Strandvägen av efter rapporter om street race och andra störningar.

– Staden satte in massor av åtgärder i somras, och det blev ett gott resultat direkt, säger Andrea Hedin (M), ordförande i Östermalms stadsdelsnämnd.

Den 1 september öppnade parkeringen igen. Och enligt Andrea Hedin dröjde det inte länge innan det åter blev problem.

– Vi har blivit kontaktade av boende på och runt om Strandvägen. De säger att det har blivit stökigt igen på helgeftermiddagar och kvällar.

– De beskriver att det kommer bilar som spelar väldigt hög musik på kajen, och att man åker och rejsar. Dock inte i samma omfattning som i somras.

Nu har stadsdelsnämnden bett trafiknämnden om hjälp.

– Vi vill att de stänger av parkeringen igen. Men inte permanent, utan bara under helgerna. Exakt vilka tider får trafikkontoret titta närmare på.

Stänga permanent

Stadsdelsnämnden skriver också till trafiknämnden att man önskar att parkeringen stängs av permanent nästa sommar, från mitten av juni till sista augusti.

Är det nödvändigt att begränsa tillgången till parkeringen på kajen för att få bukt med de problem som beskrivs?

– Jag tror att vi behöver jobba med flera olika åtgärder, och parkeringen är en del av det. Jag tror att vi kommer att ha ett tryggt och trivsamt Strandvägen, men vi måste ha full beredskap på att problemen flyttar till nya platser, och då måste vi kunna agera, säger Andrea Hedin.