Hyllfyllning. Det jobbas febrilt inför öppningen av Erikshjälpen Second Hands nya butik i Höggvik den 25 november. Foto: Erikshjälpen

På torsdag öppnar Erikshjälpen Second Hand i Häggvik

I lokalen på Norra Malmvägen 82 i Häggvik är det just nu en febril aktivitet. Butiksinredning monteras, kassor byggs och varor fylls på inför invigningen av Erikshjälpen Second Hands nya butik på torsdag.

  • Publicerad 15:10, 23 nov 2021

Nu jobbar vi med att fylla butiken.

– Butiken kommer att bidra med att ge hopp och hållbarhet till både nuvarande och kommande generationer, säger butikschefen Åsa Dalin.

Försäljningsytan är på 570 kvadratmeter och lokalen ligger i Häggviks handelsområde, nära Stora Coop.

Volontärer välkomnas

Gåvomottagningen för alla som vill skänka saker öppnar i samband med invigningen, men Åsa Dalin välkomnar redan nu volontärer som vill vara med och hjälpa till.

Allt överskott går till Erikshjälpens arbete med att stärka och hjälpa barn som lever i utsatthet, i Sverige och i världen.

– När man köper en mysig soffa, en spännande bok eller en snygg tröja hos oss bidrar man till att ge barn och unga nya, bättre livsförutsättningar. Man bidrar också till att jordens resurser används på ett mer ansvarsfullt sätt, genom att kläder och prylar används igen och igen, säger Åsa Dalin.

I butiken får också människor som står utanför arbetsmarknaden testa sin arbetsförmåga.

Invigningen sker klockan 11, då butiken öppnar, och firas med ett lite udda inslag – en stenkake-DJ.

– Nu jobbar vi med att fylla butiken med massa fina, skänkta second hand-prylar och vi ser fram emot att få välkomna kunderna, säger Åsa Dalin.

Vill ge liv åt barns drömmar

Erikshjälpen grundades av Erik Nilsson 1967 och är en barnrättsorganisation i stiftelseform som delvis finansieras av en fristående ideell second hand-verksamhet.

Visionen är en förändrad värld där barns drömmar får liv.

Lokalt och globalt arbetar Erikshjälpen för att stärka och hjälpa barn.

Överskottet från second hand-verksamheten bidrar, tillsammans med gåvor, till att möjliggöra insatser för att barn ska få gå i skolan, må bra och vara trygga.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Fyra julmarknader i Sollentuna 2021

Nyheter Helgen 4–5 december är den stora julmarknadshelgen I fjol ställdes julmarknaderna in på grund av pandemin, helt eller delvis, men i år är de tillbaka på bred front.söndag 28/11 11:00

Flera äldre i Sollentuna har fått rätt mot kommunen

Nyheter Andra bedömningar i högre instans Sollentuna har fått bakläxa i förvaltningsrätten flera gånger under hösten i år.lördag 27/11 6:15