I helgen är det dags för den tredje upplagan av Gallery weekend Stockholm. Flera konstgallerier runt om i stan samarbetar med att erbjuda ett stort och varierat utbud av utställningar. Gallerierna visar upp både etablerade och nya konstnärer.

Ett av målen med helgen är inspirera till ett allmänt engagemang kring konst och locka en bredare publik.

– Det blir en möjlighet för publiken att träffa konstnärer och besöka gallerier. Sedan är det ett sätt att stödja varandra, säger Deborah Duerr som driver Galleri Duerr på Linnégatan 89.

På Östermalm är utbudet stort. Elva gallerier med en mängd olika verk.

– Det här blir en möjlighet för många att komma till en ny plats med nya människor, tankar och idéer. Möten som leder vidare till andra träffar.

I år bjuder även Gallery weekend in till två panelsamtal där det diskuteras konstkritik och samarbete mellan konst och företag.   

Bortsett från arrangerade samtal är helgens evenemang ett bra tillfälle att prata direkt med konstnärer och gallerister. På lördag får Galleri Duerr besök av konstnären Daniel Franzén.

– Normalt sett brukar en konstnär vara med under en vernissage. Nu kan man bjuda in till ett eget samtal i ett galleri.

Daniel Franzén presenterar både gamla och nya verk i utställningen Outside the White Cube. I utställningen visas även ett exklusivt verk platsspecifikt för Galleri Duerr.

Daniel Franzéns konstserie Wallpaper är ett collage av överblivet pappersmaterial. Konstserien beskrivs innehålla spår av olika historier, tider, individer och rum.