Pa Dibbas kontrakt med turkiska Eyüpspor gick ut innan sommaren och det har spekulerats om var han ska spela framöver. Bland annat rapporterade Fotbollskanalen att han varit i kontakt med tidigare klubben Hammarby där han var en publikfavorit. Men nu står det alltså klart att han skrivit på för IFK Haninge.

Han är redan hos laget och i träning.

– Det är väldigt roligt att få in en så pass duktig spelare, profil och ambassadör för hela kommunen, säger klubbens sportchef Omar Moggi.

Hur rodde ni iland det här?

– Det var inga långa diskussioner om ersättning för vi kan inte konkurrera med det han haft tidigare. Det har gått vägen på grund av goodwill från Pa och hjälp från våra externa sponsorer, säger Omar Moggi.

Nu är förhoppningen att han ska bli spelklar till fredagens Division 2-match mot Assyriska FF på Torvalla. IFK Haninge leder serien efter 17 omgångar.

Pa Dibba började med fotbollen i Hammarby och fortsatte i Farsta. Som 17-åring flyttade han med familjen till Brandbergen där han spelade för Brandbergen IF, som 2012 slogs ihop med IFK Haninge.

Efter det har karriären tagit honom till GIF Sundsvall, Hammarby och Kina. De senaste tre åren har han spelat i Turkiet.

Pa Dibba på träningen med IFK Haninge.

Pa Dibba på träningen med IFK Haninge.

IFK Haninge

"Jag älskar Haninge"

När Mitt i når Pa Dibba har han precis lämnat barn på förskolan. Han berättar att han har varit i gång och tränat med laget i drygt tre veckor.

– Det känns skönt att komma till IFK Haninge. Det har funnits en hemlängtan att få spela hemma igen. Och det kunde inte bli bättre än få komma hem och få spela med min gamla klubb. Det känns verkligen som att komma hem igen.

Sedan han flyttade hit som tonåring har alla vänner funnits här.

– Vänskaperna och gemenskapen genom fotbollen – allt runt om Haninge får mig att känna mig hemma. Jag älskar Haninge.

Nu ser han fram emot hösten och tycker att det känts bra på träningen.

– Det är ett riktigt bra gäng som är sammansvetsade och man känner vänskapen. Det var det här jag saknade och längtade till och laget gör att det nu känns ännu mer rätt.

Det är på fredagsförmiddagen fortfarande inte klart om han spelar kvällens match.