Rån. Enligt Per Åkermark, operativ samordnare på polisen, stannade rånarna förhållandevis länge i butiken – 2-3 minuter – innan de flydde. (arkivbild) Foto: Mostphotos

Övervakningsfilmer kan avslöja butiksrånare

Polisen har ännu inte gripit rånarna som slog till mot Willys i lördags, 13 november. Nu jämför polisen övervakningsfilmer och söker tips som kan leda till att gärningsmännen åker fast.

  • Publicerad 11:40, 17 nov 2021

– Det var två gärningsmän med pistol som tog sig in i förbutiken där de försökte tvinga till sig pengar genom att hota butiksbiträdet, säger Per Åkermark, operativ samordnare i lokalpolisområde Södra Roslagen.

– Vittnen i och vid butiken var de som först larmade oss.

Larmet om rån mot matbutiken på Korsgärdesvägen i Åkersberga kom 19.45 på lördagskvällen, 13 november.

Bytet: snus

Enligt polisen var rånarna inne i butiken några minuter. De lyckades inte komma över några kontanter, vilket motsäger en tidigare uppgift. Då stal de i stället snus och andra varor som de stoppade i en påse innan de flydde till fots mot ett skogsparti vid Slussbrovägen.

Polisen skickade flera patruller till platsen, helikopter och hundpatrull men vid Slussbrovägen upphör spåren efter rånarna.

– De kan ha haft en bil eller annat fordon där eller blivit upplockade, säger Per Åkermark.

Efterlyser tips

På söndagen undersökte polisens tekniker området för att säkra spår.

– Det går inte att säga något om det ännu. Det är fynd som ska analyseras.

Polisen tittar också på övervakningsfilmer och jämför med tidigare händelser för att se om det finns någon koppling. Man söker även tips från allmänheten som kan leda till att rånarna åker fast. Vid rånet var gärningsmännen klädda i luvtröjor, keps och var maskerade.

Ingen person skadades fysiskt.

Händelsen rubriceras som grovt rån av polisen.