I juni 2024 slog Ergo upp dörrarna i Gastrologiks gamla lokaler på Artillerigatan 14 på Östermalm. Att ambitionerna var höga var inget de hymlande med.

Ett år senare kom belöningen som visade att det höll hela vägen. På måndagen fick de den eftertraktade stjärnan i Guide Michelin.

– Det känns fantastiskt, för alla inblandade. Det är en fjäder i hatten och ett kvitto på att hårt arbete lönar sig, säger Petter Johansson, köksmästare och delägare i Ergo.

Blev ni förvånade?

– Jag har jobbat på stjärnkrogar i 25 år och var med och drev Frantzén till tre stjärnor. Så visst fanns det ambitioner, att säga något annat vore att ljuga. Men det var ändå en blixt från klar himmel, men en fantastisk blixt.

Vad innebär det här för framtiden?

– Restaurangen är bara ett år och inte färdig än, vi vill fortsätta att utveckla den. Ett sådant här pris gör det lite enklare och lite roligare att göra det.

Blir det rusning till bokningen nu?

– Det bokas på, kan man säga. Guide Michelin är ett stort varumärke så det ger ju ringar på vattnet, framför allt när det gäller turister. Vi har ett visst antal platser, och det är först till kvarn. Men folk blir sjuka även på sommaren, så det händer att vissa bokar av.