Det var mitt på dagen den 30 oktober som en sprängning mot ett bostadshus skedde i Odensala. Något som Mitt i och flera medier rapporterat om.

Smällen krossade fönster och gjorde ett hål i väggen på huset. Ingen skadades i samband med händelsen, men flera personer som Mitt i pratat med vittnar om en hög smäll.

– I dessa oroliga tider trodde vi först att det hade med kriget i Ukraina att göra och var ute och tittade att det inte hade sprängts på Arlanda, säger en person som hörde smällen.

En hotbild

Enligt uppgifter till SVT ska den person som bor på adressen vara en högt uppsatt person inom ett kriminellt nätverk i Märsta. Av uppgifter till SVT framgår även att det ska funnits en hotbild mot personen.

Mitt i har varit i kontakt med polisen inom lokalpolisområde Sollentuna, som även innefattar Sigtuna kommun. De vill varken bekräfta eller dementera SVT:s uppgifter.

"Vi kommer inte kommunicera något ytterligare", skriver Stephan Kiernan, chef för lokalpolisområde Sollentuna.

Det nationella bombskyddet kallades i förra veckan in för att undersöka platsen innan polisens kriminaltekniker kunde att utföra en teknisk undersökning. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord.

Ingen person har gripits för sprängningen.

Sorg över utveckligen

Våldsbrott och annan kriminalitet har uppmärksammats i Märstatrakten under hösten. Så sent som 11 oktober blev en man i 25-årsåldern skjuten till döds mitt i ett bostadsområde. Samma dag gjorde polisen ett större beslag av vapen och narkotika på en adress i Märsta. Dessförinnan, i mitten av september, sköts en man utanför en krog i centrala Märsta. Skadorna var inte livshotande men mannen fördes till sjukhus.

Och nu senast sprängningen i Odensala. Polisen har inte uttalat sig om någon koppling mellan händelserna. Men boende i trakten känner både sorg och oro över utvecklingen.

– Det är med sorg i hjärtat som vi konstaterar att det här har hänt. Vi ville ha lugn och ro, det var därför vi flyttade ut hit.