Kulturarvsdagen. Parkens äldre byggnader öppnar upp och berättar sina historier. Under dagen är det öppet hus i landskapsstugorna som flyttades från sina respektive landskap till Slottsskogen i början av 1900-talet, flera av husen byggdes dock redan på 1700 och 1800-talen.

Plats: Slottsskogen, söndag 10 september, kl. 11.00–15.00

Dansa loss på  Safety Dance.

Dansa loss på Safety Dance.

Pressbild

Safety Dance. Innan Safety Dance drar igång sitt stora firande senare i höst återvänder Göteborgs främsta 80-talsklubb för en kväll på mysiga Hängmattan. Det blir som vanligt en härlig nostalgikväll fylld med den bästa musiken från det bästa årtiondet 80-talet – pop, synth, hårdrock, italo disco och så vidare. Arrangörerna har återigen laddat rökmaskinen, trimmat lasern och putsat neonrören och är supertaggade. Kom och dansa loss!

Plats: Hängmattan Kök & Bar, Karl Johansgatan, lördag 16 september, kl. 20.00–01.00.

Werner Herzog: Radical Dreamer – på Bio Roy.

Werner Herzog: Radical Dreamer – på Bio Roy.

Pressbild

Werner Herzog: Radical Dreamer. Ikonisk filmskapare, egensinnig auteur och kontroversiell sanningssökare. Den tyske demonregissören Werner Herzog går under många epitet, och är en av de mest hyllade såväl som kultförklarade gestalterna i filmhistorien. Radical Dreamer presenterar det mest heltäckande porträttet av Herzog hittills, genom arkivmaterial, intervjuer och aldrig tidigare visade klipp från hans karriär och liv.

Plats: Bio Roy, Kungsportsavenyen 45, torsdag 14 september, kl. 20.30.