Olle af Klercker från Saltsjöbaden ser fram emot att få spela Trollkarlen från Oz som har premiär på Intiman den 10 februari.

– Superkul att göra något som har så otroligt mycket fantasi och magi – och att själv få vara med och skapa den här magin på scen.

Hur gör ni för att skapa magi?

– Den uppkommer nästan automatiskt. Vi gör det med alla glada sånger. Vi vill ge publiken något de kommer att minnas.

Han medger att det är svårt att hitta inspiration i vardagen till rollerna han spelar i Trollkarlen från Oz.

– Det är ju inte så ofta man hoppar runt som en sagovarelse i ett magiskt land. Vi försöker hitta vad vi tycker känns magiskt men vill inte göra för mycket så att det går överstyr. Kostymerna hjälper ju till. Jag spelar ju bland annat en person gjord av smaragder.

Utöver invånare i samragdstaden spelar han också lilleputt och professor Marvel. 

”Ibland har jag flera lager kläder på mig för att hinna byta om i tid”, säger Olle af Klercker som spelar flera olika roller i Trollkarlen från Oz.

”Ibland har jag flera lager kläder på mig för att hinna byta om i tid”, säger Olle af Klercker som spelar flera olika roller i Trollkarlen från Oz.

Markus Garder

Flera lager kläder

Han är van från tidigare föreställningar att byta kläder snabbt.

– Ibland har jag flera lager kläder på mig för att hinna byta om i tid. Men oftast brukar jag hinna byta hela kostymen. Det är lite av det roliga att planera hur man ska hinna.

Bland lilleputtar och Smagradstadsbor på Intiman finns en annan Nackabo: Ian Hammarbäck från Lännersta.

Mamma var fattigjon

Han är hemtam här. Förra vintern spelade han ”Ronja” på samma scen och fram till mitten av januari hade han huvudrollen i ”Emil i Lönneberga”. I Emil spelade han bland annat mot sin mamma Ulrika, 51, och sin syster Moa, 14.

– De var fattigjon på tabberaset. Det var kul att spela med sin riktiga familj.

Mamman och systern är inte med i Trollkarlen från Oz men han räknar med se familjen och kompisar i publiken på premiären.

– Det är kul att spela inför dem. Jag försöker hitta dem genom att titta runt i publiken – det är lite som kurragömma.

Den 29 april, dagen före den sista föreställningen, fyller han 12 år. Han har ingenting emot att fira födelsedagen på scen.

– Det skulle vara jättekul. Alla här på Intiman är som vänner och familj. Det skulle verkligen vara ett bra födelsedagsfirande.