1. INVSN

Få band har förvaltat det musikaliska arvet i Umeå så väl som just INVSN. Med bandmedlemmar från Refused, Masshysteri och Deportees står bandet på en solid grund av västerbottnisk begåvning; spetsat av leadsång från både Sara Almgren, Christina Karlsson och Dennis Lyxzén. Lika delar frustration och förtröstan skildrad genom melodisk postpunk – INVSN leder oss genom politiska världsfiaskon, men aldrig utan att överge hoppet om en ljusare horisont. Meny och bar! Hängmattan har öppet hela dagen.

Plats: Musikens Hus, Café Hängmattan, Karl Johansgatan 16, fredag 22 september, kl. 21.00.

2. Oktoberfest

Välkomna till årets Oktoberfest på Majornas Bryggeri med massor av goda hantverksöl och gemytlig stämning. Tysk mat serveras (vegansk/vegetarisk) och självklart kan du få din öl i stooor sejdel. Så kom och sätt på dig Tyrolerhatten, lossa på skärpet och släpp loss! Förra året var det bra tryck så bordsbokning rekommenderas, mer info majornasbryggeri.se

Plats: Majornas Bryggeri, Karl Johansgatan 88, fredag 29 september kl. 15.00–söndag 1 oktober, kl. 20.00.

3. Deadringer releasefest 

Deadringer har släppt nya skivan In a jukebox plastic dream och detta skall firas med spelning i källaren på Whoopsi Daisy! Bandet från Hisingen rockar garagesurfpop som har beskrivits som lika delar Vaselines, Beach Boys, Barracudas och Crystals. Även Hisings-legendarerna Kai Bö och Thrill-Seeking seagulls kommer och förgyller kvällen! Hur kul?! Första band på scen kl. 19.30.

Plats: Whoopsi Daisy Restaurang & Sportbar, Wieselgrensplatsen 11, lördag 23 september, kl. 19.00.

4. Öl- & Bryggerikultur

Nu har höstens aktiviteter på Göteborgs Bryggerimuseum dragit igång. Här kan man uppleva öl- och bryggerikultur och lära om ölets historia. Öltillverkning, seder och bruk får du ta del av under visningen av samlingarna som sträcker sig över 150 år tillbaka i den göteborgska bryggerihistorien. Ett föredrag om ölkultur och ölhistoria där man samtidigt provar olika typer av öl som speglar då- och nutid. Här provas sju sorter, från fruktigaste veteöl till riktigt välhanterad porter. Svenska, ytterst lokala och utländska öl. 

Plats: Göteborgs Bryggerimuseum, J.A. Pripps Gata 2, Västra Frölunda, bokning och datum: info@bryggerikultur.se

5. Majornadagen

Sommaren går sakta mot höst och det är äntligen dags för årets upplaga av Majornadagen. I år kommer alla aktörer och nyfikna samlas att på och runt Majornas Samverkansförening aktivitetshus på Karl Johans torg, tillbaka till rötterna helt enkelt. Hållplats Kaptensgatan. Våffelcafé, foodtrucks, hoppborg, graffittivägg, leksaksbiblioteket, live-musik med lokala artister, dansuppvisning, lokala föreningar, loppis för den som vill sälja och matsvinns-utdelning med Solikyl. Helt kostnadsfritt!

Plats: Aktivitetshuset, Karl Johans Torg, lördag 23 september, kl. 13.00–17.00.