Inga fyllehundar. På söndags är det dags för Stockholms hundar att fira oktoberfest. Foto: Pressbild

Oktoberfest för hundar arrangeras i Stockholm

Till helgen är det dags för Sveriges första hundvänliga oktoberfest. På Dogtoberfest får även hundarna dricka öl. ”Vi hoppas slippa stök och fyllehundar”.

  • Publicerad 09:45, 24 sep 2021

På söndag 26 september arrangeras Stockholms, och Sveriges, första oktoberfest för hundar.

– Den vanliga oktoberfesten går av stapeln nu. Då kom vi på att vi också kunde arrangera en fest, fast med fokus på hundar, säger Erik Wide Gustafsson, grundare av bolaget Rockybox som arrangerar Dogtoberfest.

Här hissas nödflagg för fuldumpad hundskit

Tanken är att hundar och hundägare ska träffas i Vitabergsparken. På plats finns det flera aktiviteter för de fyrbenta. Bland annat ”tassavtrycksmålning”, ”fotobås” med tyska hattar, hängslen och flugor eller tävlingen ”rulla boll på burkar”.

– Det är mycket kul för alla hundar, och de kommer bjudas på både godis och specialframtaget öl, givetvis utan alkohol, säger Erik Wide Gustafsson.

Hundägare får dock köpa vanlig mat och dryck.

– Det är att rekommendera. Jag har testat hundölen och det har en skarp smak. Är man inte buljongfantast bör man hålla sig borta från den.

Hund-ratals besökare

Intresset har hittills varit stort och arrangören räknar med hundratals hundar och hundägare dyker upp.

– Vi hoppas att fokus blir på att träffas och ha roligt. Vi vill gärna slippa stök och en massa fyllehundar. Vi gör den här grejen för att hundägare från hela Stockholm ska kunna träffas nu när samhället börjar öppnas upp och folk vågar sig ut igen, avslutar Erik Wide Gustafsson.

6 000 hundbajskorvar om dagen på stans gator

Dogtoberfest

Var: Vitabergsparken på Södermalm.
När: Söndag 26 september klockan 12-16.
Vad: Hundvänliga tävlingar och det finns möjlighet att köpa mat och dryck på plats. Alla hundar bjuds på godis och alkoholfri hundöl. Deltagandet är kostnadsfritt.
Mer: De 50 första får en doggiebag med godsaker till hunden.