Rymling. Mannen som misstänks för mordet i Rissne i helgen var på rymmen från en sluten rättspsykiatrisk klinik. Foto: Sal Idriss/Byrd

Oklart hur misstänkte mördaren kunde rymma

Den man som är misstänkt för mordet på en 45-årig sjubarnsfar vid en bankomat i Rissne rymde från en rättspsykiatrisk klinik i december. Ledningen för kliniken ser nu över rutinerna för utevistelser.

  • Publicerad 11:25, 8 jan 2021

Den 19-åring som är misstänkt för att ha mördat en 45-årig sjubarnsfar i Rissne rymde från en sluten rättspsykiatrisk klinik i december.

Där satt mannen efter att ha dömts för att med kniv ha mördat en pojke på en skola i Enskede gård 2017.

Enligt Aftonbladet ska mannen ska ha rymt under en ledsagad promenad.

I ett mejl till Mitt har klinikledningen för Rättspsykiatri vård Stockholm svarat att man av säkerhets- och sekretesskäl inte kan kommentera hur rymningen gick till eller vem som tog beslutet att tillåta promenaden.

Tonåring dömd för mord flydde från rättspsyk i Huddinge

Vad har ni för ansvar för det som skett?

– I den interna utredningen som pågår, kommer den händelse då patienten avvek från personal, beslut som fattades i samband med detta, samt de rutiner som tillämpades att gås igenom. Resultatet av utredningen kommer att bifogas den anmälan som Rättspsykiatri Vård Stockholm gör till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Ser ni över era rutiner efter detta?

– Vi ser just nu över alla riskbedömningar och rutiner gällande utevistelser.

Hur hanterar ni personalen som var med vid rymningen?

– De får stöd att hantera det inträffade.

Erkänner knivhugg men nekar till mord

Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40