Nytt koncept. Andil Dahl och Kaspar Druml, som driver Reimersholme hotel, har räddat sin verksamhet med hjälp av roomservice. Foto: Per Stenhammar

Nytt koncept har räddat Reimersholme hotel

Länge såg det ut som att Reimersholme hotel skulle gå under i coronapandemin. Men ett nytt koncept verkar hålla verksamheten flytande, och till och med få den att frodas.

  • Publicerad 16:03, 18 dec 2020

Förra året tog musikerna Andil Dahl och Kaspar Druml över Reimersholme Hotel. Duon hade stora planer för verksamheten – det skulle bli ett artisthotell, en mötesplats för konst och kultur. Så kom corona, och inget blev som det var tänkt.

– Allt bara dog. Vi stängde restaurangen och hade bara några enstaka hotellgäster, säger Andil Dahl.

Smäll nummer två

Under sommaren hölls det hela vid liv tack vare uteserveringen. Inne i huset revs ett tiotal hotellrum för att ge plats åt en ny bar och konsertlokal. Den nya musikscenen hann precis starta upp när nya restriktioner, som tillät max åtta personer i lokalen, kom. Och allt föll igen.

– Men så fick vi en idé. Vi hade ju massa tomma hotellrum, och ett kök med en fantastisk kock. Och roomservicetillstånd. Så vi tänkte: vi kör middagar i hotellrummen, säger Andil.

Sagt och gjort. Sällskap som saknar stadens ute- och kulturliv kan nu boka in sig på ett rum, och sedan få mat och dryck levererat från köket. Blir det sent går det bra att lägga till en hotellnatt till notan.

Musik på beställning

Även musik står på menyn. En låt kostar mellan 50 och 300 kronor.

– Då ställer sig artisten eller bandet utanför dörren och spelar in i rummet. Jag satt själv i ett rum när Bo Sundström spelade. Det är en person som fyllt Globen, men här satt han utanför rummet och sjöng och pratade med mig. Det är ganska lyxigt, säger Andil.

Det nya konceptet har varit igång sedan mitten av november, och enligt Andil har det varit fullbokat nästan varje kväll.

– Det är ett sätt att göra det möjligt för folk att fortsätta äta mat, konsumera kultur och ha roligt, utan att det krockar med rekommendationer och riktlinjer. Det är fantastiskt att det lyckats, säger Andil Dahl.

Men är det säkert, ur ett coronaperspektiv?

– Gäster behöver inte träffa andra människor. De checkar in, sedan serveras allt på rummet. Det är ingen trängsel och de behöver aldrig stå i kö.