Det händer mycket i Kista just nu. För drygt ett år sedan presenterade lokala aktörer flera gemensamma satsningar om 20 miljarder kronor på bostäder, arbetstillfällen och annat till området under de närmsta dryga tio åren, och sedan dess har en hel del nya koncept lanserats.

Det senaste av dem, ett boutiquekontor kallat "a:place", invigdes i förra veckan, med Järvas egen stolthet Cherrie på scenen.

Enligt fastighetsbolaget Castellum, företaget bakom, är a:place en plats dit man ska kunna komma och fika, jobba, umgås, träna, ha konferenser eller möten, bara hänga, gymma eller få hjälp med något.

Platsen är skapad för alla som verkar, vistas eller bor i Kista, berättar Victoria Ströby, marknadschef i Stockholm hos Castellum.

– Man ska kunna komma hit för att trivas och må bra. Målet är att det ska kännas lite som ett andra hem, säger hon.

Victoria Ströby, marknadschef på Castellum.

Victoria Ströby, marknadschef på Castellum.

Emma Löf Hagström

Passande för mammagrupper

På den helt nyrenoverade ytan finns bland annat kafé, catering, loungeyta, mötescenter, konferensrum, yogasal, ute- och innegym, orangeri, cykelrum och garage.

– Tanken är att gå från ”work-life balance” till ”life balance”, man ska kunna träna, umgås, jobba, käka lunch. Om en mammagrupp från området går förbi utanför ska de kunna gå in och känna att de har mycket yta att ha barnvagnarna på och sitta ner och prata ostört.

På det nya gymmet kommer man både kunna träna individuellt och delta i klasser.

På det nya gymmet kommer man både kunna träna individuellt och delta i klasser.

Emma Löf Hagström

Kommer det kosta pengar?

– I dagsläget är det inget medlemskap, utan alla som vill är välkomna in. Det är som på ett vanligt kafé, man behöver kanske köpa en kaffe eller så för att kunna vara i lokalen. Sedan kostar så klart vissa tjänster, som att hyra mötesrum och liknande. Men vissa gymtider är prova på-tider som är gratis

Många skaffade hundar under pandemin, och efterfrågan på hundpassning har varit stor i Kista nu när folk kommit tillbaka till kontoren, menar Victoria Ströby.

– Så därför har vi även hundpassning! Man kan lämna sin hund, så har vi "dog walkers" som går ut och går med dem och tar hand om dem under dagen.

Hon menar att fler tjänster kommer erbjudas i framtiden.

– Vi kommer lyssna till de som besöker oss och ha ett utbud av tjänster som möter efterfrågan, det är visionen, säger hon.

Till a:place är både hundar och människor välkomna.

Till a:place är både hundar och människor välkomna.

a:place