Stadens klubbade för en dryg månad sedan ett första beslut om att bygga en ny cykelbana från Grubbensdammen och upp till vändplanen vid Kungsholms strand. Men förslaget har fått kritik för dess påverkan på parken. En åsikt Krister Bengtsson delar.

– På vardagar använder förskolorna lekplatsen, på helgerna är många här med ungarna som springer mellan dammen och lekplatsen.

Våra pulkabackar

– Det är en av få öppna lekytor som finns här, på vintern är det pulkabackar. Då blir det en trafikplats av det i  stället. Jag fattar inte hur man kom fram till det här, säger han.

Trycket på lekytorna kommer även bara att öka med tanke på bostadsplanerna vid gamla S:t Eriks ögonsjukhus, menar han.

https://www.mitti.se/nyheter/staden-vill-dra-ny-cykelvag-genom-park-pa-kungsholmen/repuiv!rXyx7TA3jggOwGZRbxPXg/

Därför har han nu lanserat ett eget förslag. Att dra en ny cykelbana efter lekplatsen, sett från dammen, och upp till övergångsstället vid Kungsholms strand.

”Medelvägen” kallar han förslaget som han har skickat ut till berörda tjänstemän och politiker både i Stadshuset och i stadsdelen – utan någon större respons.

https://www.mitti.se/nyheter/har-ska-kungsholmen-fa-fler-nya-cykelbanor/repukr!U2E9MEP4kx7oDVKrRKiefQ/

Men han planerar även att lobba bland närboende för att väcka opinion.

– Jag förstår att man måste kunna cykla men istället för att bryta av parken kan man flytta den till den andra sidan lekplatsen.

– Där finns redan i dag naturliga barriärer mot lekplatsen, den delen är inte särskilt använd och det är mindre höjdskillnader.