Spårarbete pågår. En bit norr om perrongen i Häggvik. Foto: Tomas Stark

Nytt besked: Pendeltågen kan gå som vanligt redan om två veckor

Reparationen av rälsen som förstördes när ett godståg spårade ur vid Häggvik den 11 februari väntas ta två månader. Men redan om ett par veckor kan tågen rulla – och stanna – som vanligt på vardagarna enligt Trafikverket.

  • Publicerad 14:36, 20 feb 2021

Rälsen på två av fyra spår förstördes när godståget spårade ur och efter det har har norrgående tåg inte stannat på stationerna Sollentuna, Häggvik, Norrviken och Rotebro.

Prognosen för hur lång tid det kommer att ta att reparera rälsen är fortfarande omkring åtta veckor, men nytt är att Trafikverket siktar på att så snabbt som möjligt kunna öppna det ena av de två spår som skadades.

Rälsen måste läggas om efter olyckan i Häggvik – tar flera veckor

Totalreparation dröjer

Genom att helt fokusera på det mindre skadade spåret kan trafiken på sträckan Sollentuna–Rotebro gå som vanligt igen på vardagar, även i norrgående riktning.

Prioriteringen innebär att arbetet med att totalreparera de över två kilometer räls som skadades när godståget spårade ur kommer att få stå tillbaka.

Planen är att låta tågen trafikera sträckan som vanligt under vardagar, men att hålla den stängd under nätter och helger.

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats 2022

Nyheter Kommunfullmäktige tog budgetbeslut i torsdags På torsdagen tog kommunfullmäktige beslut om Sollentunas budget för 2022. Det blir oförändrad skattesats och fokus på ordning i ekonomin med en ökad pott för oförutsedda utgifter på grund av den...fredag 18/6 12:21

Robert Thysell blir ny kyrkoherde

Nyheter Helt enigt kyrkoråd tog beslutet I tisdags beslutade kyrkorådet enhälligt att erbjuda Robert Thysell tjänsten som kyrkoherde i Sollentuna församling.fredag 18/6 11:20