Spårarbete pågår. En bit norr om perrongen i Häggvik. Foto: Tomas Stark

Nytt besked: Pendeltågen kan gå som vanligt redan om två veckor

Reparationen av rälsen som förstördes när ett godståg spårade ur vid Häggvik den 11 februari väntas ta två månader. Men redan om ett par veckor kan tågen rulla – och stanna – som vanligt på vardagarna enligt Trafikverket.

  • Publicerad 14:36, 20 feb 2021

Rälsen på två av fyra spår förstördes när godståget spårade ur och efter det har har norrgående tåg inte stannat på stationerna Sollentuna, Häggvik, Norrviken och Rotebro.

Prognosen för hur lång tid det kommer att ta att reparera rälsen är fortfarande omkring åtta veckor, men nytt är att Trafikverket siktar på att så snabbt som möjligt kunna öppna det ena av de två spår som skadades.

Rälsen måste läggas om efter olyckan i Häggvik – tar flera veckor

Totalreparation dröjer

Genom att helt fokusera på det mindre skadade spåret kan trafiken på sträckan Sollentuna–Rotebro gå som vanligt igen på vardagar, även i norrgående riktning.

Prioriteringen innebär att arbetet med att totalreparera de över två kilometer räls som skadades när godståget spårade ur kommer att få stå tillbaka.

Planen är att låta tågen trafikera sträckan som vanligt under vardagar, men att hålla den stängd under nätter och helger.

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30

Gillbogården redan tömd – alla äldre har flyttat ut

Nyheter Personal på Edsbergs äldreboende får gå I november beslutade vård- och omsorgsnämnden att Gillbogårdens äldreboende skulle stängas. En plan för flytten av de boende skulle tas fram och presenteras i mitten av februari – men då hade alla de...fredag 26/2 12:26