Agneta Askenbom, 82, Tallkrogen, med barnbarnet Otto

– Nej, jag är för realistisk. Förr brukade jag lova mig själv att jag skulle komma iväg till Alperna på februarilovet och åka skidor. Jag tror nyårslöften kan fungera men det gäller att inte vara för hård mot sig själv. Tar man det för allvarligt kan man göra sig själv olycklig genom att stressa upp sig och bli besviken om man inte klarar att uppfylla löftet.

Isabelle Strengbom

Isabelle Strengbom

Mimmi Epstein

Isabelle Strengbom, 33, Årsta

– Jag brukar ha nyårslöften. I år är de att läsa fler böcker och ordna middagar oftare. Det går ganska bra med böckerna hittills. Jag behöver något för att ta mig i kragen, så nyårslöften fungerar bra för mig. Middagar har vi inte riktigt kommit i gång med. Jag tror att vi är lite pandemiskadade, det känns fortfarande som att man inte får. Men så här i början av februari tror jag fortfarande på mina löften.

Tommy Fagerberg

Tommy Fagerberg

Anna Rönngren

Tommy Fagerberg, 52, Sätra

– Nej, det har jag aldrig gjort, jag tror inte att de håller. Men det har hänt att jag har köpt ett årskort för att träna på gym och sedan slutat efter två månader och det är väl lite samma grej. Men jag tycker det är roligt att prata om andras nyårslöften, särskilt dem som inte har gått i uppfyllelse. Då är det ofta sådant att folk ska gå ner i vikt eller dricka mindre alkohol.

Nina Sundberg

Nina Sundberg

Anna Rönngren

Nina Sundberg, 32, Älvsjö

– Nej, jag brukar inte ge några nyårslöften. Men jag tycker att om man gör det ska det vara något bra, som att gosa mer eller att fortsätta att jobba på bra.

Jessica Setterwall

Jessica Setterwall

Anders Björklund

Jessica Setterwall, 50, Björkhagen

– Ja, ett nyårslöfte – eller kanske mer en form av tanke om att bli bättre på att planera för tider. Jag är en fruktansvärd tidsoptimist. Men det har tyvärr inte alls gått bra hittills. Visst har jag haft andra nyårslöften tidigare. Nyårslöften kan nog påverka en olika från person till person. Men för mig är de inget som ger ångest.

Lotta Lundberg

Lotta Lundberg

Anders Björklund

Lotta Lundberg, 45, Södermalm

– Ja, mitt är att läsa minst tre böcker i år. Jag har varit dåligt på det tidigare och förra året blev det nog ingen alls. Men nu är jag i gång med min första som är en bok jag fick i julklapp. Jag brukar inte ha nyårslöften, men ibland har jag haft godisförbud för mig eller tillsammans med min dotter eller någon kompis. Men de kan starta när som helst på året.