Tunneln under Mälarvägen ska lyfta musiken i kommunen. Foto: Upplands Väsby kommun

Nya tunneln en hyllning lokal musik

Den nya gång- och cykeltunneln vid Arkadstråket ska gå i musikens tecken. Nu vill Upplands Väsby kommun att barn och ungdomar lämnar bidrag till utsmyckning.

  • Publicerad 12:34, 4 aug 2021

Gång- och cykeltunneln som ska gå under Mälarvägen och binda ihop Stallgatan med Arkadstråket håller på att färdigställas. Men hur ska den se ut?

Det ska kommunens barn och ungdomar bestämma.

Att tunneln ska gå i musikens tecken och på så sätt hjälpa till att föra vidare traditionen att Upplands Väsby är en musikkommun är klart. Kommunen är stolta över sina musiker som har sina rötter i Upplands Väsby.

På sin hemsida lyfter kommunen fram musiker som Europes sångare Joey Tempest och gitarristen John Norum. De båda gick i Vilundagymnasiet i början av 80-talet.

Förutom dessa har även jazzmusikern Jan Johansson, riksspelkvinnan Åsa Jinder, hårdrocksbandet Heat, Tone Norum, Tommy Nilsson, Roxettes gitarrist Jonas Eriksson, sångerskan Shima Niavarani samt hiphop-artisten Beri Gerwise anknytning till Väsby.

Nästa generation

Nu är det dags för nästa generation att synas på en av kommunens offentliga väggar.

Den som är sugen på att försöka få med sitt verk kan lämna sitt bidrag på kommunens hemsida. Det kan vara vilket verk som helst som har koppling till musik. Det är bara fantasin som sätter gränsen. Kommunen vill ha in allt från exempelvis egna låtar till en ritad teckning eller en skulptur.

Av alla bidrag som skickas in till kommunen kommer sedan en formgivare att tolka, sammanställa och skapa två förslag som sedan Väsbyborna får rösta på.

Det vinnande förslaget kommer sedan att sättas upp i tunneln. Den som vill skicka in sitt bidrag kan göra det fram till och med den 31 augusti.

Vilket det vinnande förslaget blir presenteras av kommunen senare under hösten.