För bara några veckor sedan var Mitt i på besök i Kärrtorp för att berätta om upprustningen av centrum. Vi skrev då också om konstnären Anna Perssons verk ”Kärrtorp äger - det demokratiska rummet” som består av färgglada figurer som håller i plakat med olika budskap.

Invigningen av verket hölls så sent som i mitten av juni, men redan nu har den delvis förstörts. I förra veckan upptäcktes att plakatet med texten "Kärrtorp äger" försvunnit. Stefan Hagdahl, chef för Stockholm konst, är bedrövad av händelsen.

– Konstnären har intervjuat Kärrtorpsborna och byggt verket på de berättelser hon hört. Det är precis invigts och är ett jättefint verk för Kärrtorp, säger han och tillägger att det givetvis polisanmälts.

https://www.mitti.se/nyheter/har-ar-karrtorps-nya-centrum/repugB!Co9pHdo03ymFBkI8BMkw/

Stefan Hagdahl har personligen inte pratat med konstnären själv om det som hänt, men säger att hon är informerad. Och han är fast besluten om att verket, som är gjort av gjutet aluminium, ska vara kvar på platsen.

– Det kommer återställas förstås och nu ska vi ta fram en plan för hur vi ska göra det. Vi ska fundera över hur det kan bli mer hållbart, samtidigt som det är troget originalet. Verket ska tillbaka och det ska se likadant ut som det gjorde från början, säger han bestämt.