Tanken var att den nya 280 kvadratmeter stora friluftsgården som kommunen låtit bygga vid Lillsjöbadet nu skulle stå klar.

I maj skulle alltsammans invigas. Mitt i har tidigare berättat att Petjos kommer att driva café i byggnaden. Det blir därutöver klassrum för barngrupper, möteslokal, värmestuga och omklädningsrum.

Vattenskada försenar

Nu meddelar Upplands-Bro kommun att invigning försenas av en vattenskada. Först i augusti kommer friluftsgården att tas i bruk.

https://www.mitti.se/nyheter/petjos-oppnar-nytt-vid-lillsjobadet/repudf!vbocHDyVTvDxRciY3iXNnQ/

– Vattenskadan inträffade under själva byggprocessen och bara tre dagar före slutbesiktning. Vi är väldigt ledsna över det här och hoppas kunna öppna friluftsgården så snart som möjligt, men just nu är prognosen först i slutet av sommaren, säger Susanne Lindqvist, avdelningschef på kultur- och fritidskontoret, i en kommentar på kommunens hemsida.

Bajamajor även i sommar

I och med vattenskadan så kommer stundande badsommar vid Lillsjön att se likartad ut då de kommer till service.

– Men innan vi har tillgång till huset kommer servicen i sommar att se likadan ut som de senaste fyra åren, det vill säga toaletter i form av bajamajor och en food truck som finns på platsen då och då, säger Susanne Lindqvist.

Några nyheter finns dock redan klara vid badet, så som en parkourbana, en yogaplattform och en lekplats.