Här i Cityterminalen öppnar en ny vaccinationsmottagning. Foto: Mostphotos

Ny vaccinationsmottagning öppnar i Cityterminalen

En ny stor vaccinationsmottagning öppnar nu i Cityterminalen. Det är drop in som gäller.

  • Publicerad 14:33, 3 jan 2022

Vaccinationen är både en frihets- och en solidaritetshandling

Nu blir det lättare att ha vägarna förbi en vaccinationsmottagning. I Cityterminalen öppnar i morgon, tisdag 4 januari, en mottagning som kommer att ha öppet för drop in-vaccination mot covid-19.

Ta sprutan vid bussen

Mottagningen har kapacitet för 5 000 doser i veckan och är belägen vid bussterminalen vid Klarabergsviadukten, en trappa upp från Centralstationen.

– Vaccination är vägen ut ur pandemin och ger gott skydd även mot omikron – särskilt om man tar sin tredje dos. Med ett så centralt läge man kan tänka sig för kollektivtrafiken kommer vår nya mottagning bli ett viktigt tillskott, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) i ett pressmeddelande.

Sex dagar i veckan

Mottagningen kommer att ha öppet 10.00-18.15 måndag-fredag samt 9.30-17.30 på lördagar. Det vaccin som kommer att finnas vid den mottagningen är Modernas, som kan ges till alla över 30 år.

För dem som ska ta sin tredje dos gäller att det ska ha gått minst sex månader sedan dos 2.

Under hösten drog regionen ner på vaccinationskapaciteten, men sedan det stod klart att även en tredje dos behövs skalar man nu upp den.

Även i Hammarby sjöstad

Före jul öppnade en stor mottagning i Stockholmsmässan i Älvsjö, och den 11 januari öppnar en vaccinationsmottagning i Hammarby sjöstad.

Den ligger i en nedlagd Ica-butik vid Hammarby allé och kommer att ha öppet sex dagar i veckan med en kapacitet på 3 600 doser i veckan.

Det finns i dagsläget 20 mottagningar och 15 mobila vaccinationsenheter i regionen.

– Vaccinationen är både en frihets- och en solidaritetshandling. Genom att ta ditt vaccin skyddar du dig själv och dina närmaste, men du skyddar också de sköraste och mest sårbara, och samhället i stort. Med vaccin undviker vi fler restriktioner, säger Anna Starbrink.