I morgon slår Hemköp upp sina dörrar precis intill porten till Vegastaden. I går bjöd de in Vegabor för en förhandsvisning.

– Det var en jättelyckad kväll och vi fick bra feedback så vi känner oss "fit for fight" inför morgondagen, säger handlaren och delägaren Camilla Sundheden.

"Lokal och personlig"

Hon berättar att planen är att bli en personlig matbutik för Vegaborna. På sociala medier har kunderna haft möjlighet att önska vilka produkter de vill att butiken tar in. Förutom önskemål har de även satsat på lokalt producerade råvaror.

– Vi vill att den här butiken vara den lilla lokala matbutiken, eller ja, den är ju inte så liten, men lokal och personlig. Det ska kännas hemma och kunderna ska känna att de är delaktiga, säger hon.

Konferensanläggning – i butiken

För med en yta på 2000 kvadratmeter kan man knappast säga att butiken är liten. Camilla Sundheden berättar att det krävdes en funderare för att komma på vad all yta skulle kunna användas till. Tillslut blev det en konferensanläggning och en matstudio, där man kan hyra in sig och laga mat.

– Vi har en väldig stor personalyta på närmare 200 kvadratmeter. Så stort kände jag inte att vi behövde, därför ville vi göra något kul, och något som inte så många andra butiker har.

Tanken är även att samarbeta med gymmet för att få till en så bra helhetsupplevelse som möjligt.

– Man kommer bland annat kunna gå och spela padel på luncherna.

Nu ser hon fram emot att få träffa kunderna.

– Det känns jättekul att öppna butiken.

Butiken slår upp portarna på Nynäsvägen 6, 25 augusti klockan 10.