Under 90-talet skämtade radioprogrammet Hassan om att starta en taxirörelse som skulle fokusera på billiga taxiresor och köra mellan ”Stockholm och Arlanda för sju spänn”.

Det här är lite åt det hållet.

– Vi är tokbilliga. Det kostar 30 kronor per dygn, oavsett hur länge man vill parkera sin bil, säger Lennart Kaltea som dragit igång långtidsparkeringen Apark tillsammans med kollegan Pelle Andersson.

https://www.mitti.se/nyheter/swedavias-nya-drag-portar-for-tidiga-resenarer/repvft!NrEdD9yzl0c3jyUatQFsw/

Parkeringen ligger på andra sidan E4:an mot Märsta, cirka tio minuters bussfärd från Arlanda. Det var här som den första långtidsparkeringen vid Arlanda startade på 1960-talet.

Ingen transfer

Förutom stängsel och kameraövervakning ingår ingenting mer än själva parkeringen. Det finns till exempel ingen busstransfer till terminalområdet.

– Vi tillhandahåller egentligen bara en parkeringsyta. Vi är parkeringsplatsernas Ryan Air, allt är extremt avskalat, men billigt, säger Lennart Kaltea.

En förutsättning för att det här ska fungera är att marken i många år tillhört Lennarts familj.

– Vi slår ett slag underifrån och vänder oss till folk som tänker ekonomiskt och kanske har en begränsad budget, säger han.

Till en början finns det 450 platser. Redan är intresset stort och resenärer har bokat upp sig på allt mellan två dygn till den dryg månad.

– Folk är trötta på att betala massor av pengar bara för att parkera när de ska resa. Priset per dygn är ingenting. Men någon superservice ingår inte.

Är det lite som att parkera på egen risk?

– Det är ju säkrare att stå här än att parkera bilen på Södermalm. Men visst, det lär ju inte vara folk som ställer sin nya Ferrari hos oss.

https://www.mitti.se/nyheter/kokaoset-pa-arlanda-kan-paga-hela-sommaren/repvfm!1ba3reoDuOVNj7Wh1joo1g/