Det är konstnären Anna Lidberg som ligger bakom ljusverken. I olika sorters ljusinstallationer som levande mossa på stenar och speglar i berget, har hon lyst upp parken när det börjar skymma. Sedan har musikern Jon Ekström, artistnamn Dödsvarg, fått tonsätta de olika verken.

– Jag har jobbat mycket med att skapa en scen i parken med en mystisk men ändå trygg känsla. Genom att kunna stoppa hörlurarna i öronen och lyssna på musik så förstärks den stämningen. Tillsammans blir det mer filmiskt, säger Anna Lidberg.

Genom att skapa ett soundtrack utifrån de olika installationerna blir det lättare att ta sig igenom ljusverket. Under sex musikspår får lyssnaren vägledning genom parken.

– Andra spåret heter til exempel "Berget bakom busshållplatsen", så det är också ett sätt att ta besökaren i handen och ta med en på en ljudvandring.

"Återsken i Haninge Kulturhuspark" av Dödsvarg kommer att släppas på spotify i samband med invigningen på torsdag.

https://www.mitti.se/nyheter/finurliga-texter-lyser-upp-otrygga-miljoer/repuas!EP3oH2yTvgg0q13WRaEqfw/

Trygga parker

"Återsken" är en del av projektet "Ljuskonst på otrygga platser" som pågått sedan 2018. Projektet går ut på att skapa offentlig konst av ljus för att skapa en trygg och trivsam känsla på olika offentliga platser i Haninge.

"Återsken" är ett permanent verk som kommer finnas i Kulturhusparken.