På gång. Snart öppnar en ny burgarrestaurang på Åsögatan. Foto: Victor Malmcrona

Ny hamburgerkedja är på väg att ta plats i Stockholm

Utrustade med en amerikansk-inspirerad meny vill Jack's Burger etablera sig på Stockholms hamburgarkarta. På Södermalm öppnar snart deras andra restaurang, och innan året är slut är målet att öppna på ytterligare tre platser i stan.

  • Publicerad 16:36, 27 jul 2021

I maj slog den första Jack's Burger upp portarna på Vanadisvägen i Vasastan. Nu är det snart dags för restaurang två att öppna, den här gången på Södermalm, närmare bestämt på Åsögatan 110.

– Lokalen blev ledig, och den kändes helt rätt. Det är nära bio Victoria, och det är mycket rörelse där vid Götgatan, säger Robin Noor, operativ chef för Jack's Burger.

På menyn hittas mest hamburgare, men det serveras även annat, som räksallad och kycklingvingar.

– Maten är amerikansk-inspirerad, med en BBQ-nisch och hemgjorda såser.

Behövs det verkligen fler hamburgerställen i stan?

– Vi har vår egen nisch och inriktning, som gör att vi skiljer oss från övriga branschkollegor. Vi kör vårt race och de kör sitt, sen får allmänheten avgöra om vi behövs.

En ny kedja på gång

Öppningsdatum för restaurangen på Söder är inte satt än, men det blir snart, säger Robin Noor.

– Det är inte långt kvar, det är bara några sista pusselbitar som ska falla på plats.

Innan årsskiftet är ambitionen att ytterligare tre enheter ska öppna i stan. Exakt var är dock för tidigt att säga, menar Robin Noor.

– Vi har en kedja på gång. I början av 2022 ska vi starta restauranger även utanför Stockholms gränser. Det känns väldigt kul.